Tas ir pozitīvi, ka Valsts ieņēmumu dienestā (VID) zemāko lauku ierēdņu algas tiks pielīdzinātas citu iestādes darbinieku algām, taču arī citās valsts iestādēs darbs nav mazāk atbildīgs un arī tur būtu jādomā par darbinieku algu paaugstināšanu.

Šādu viedokli par valdības lēmumu piešķirt papildu līdzekļus 1,8 miljonu latu apmērā atlīdzības palielināšanai VID darbiniekiem pauda Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Andrejs Jirgensons.

Viņš sacīja, ka arodbiedrība jau sen cīnījusies par zemāko ierēdņu algu paaugstināšanu, jo nereti lauku rajonos algas esot pat tikai 200 latu apmērā. Tai pat laikā viņš uzskata, ka par algu palielināšanu būtu jālemj arī citās iestādēs - Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, Nodarbinātības valsts aģentūrā, kur arī darba apjoms esot liels.

Jirgensons pozitīvi vērtē valdības soli, bet tai pat laikā pauž bažas, ka tas varētu būt vien "priekšvēlēšanu triks".

Kā ziņots, valdībā atbalstītais rīkojums paredz atļaut Finanšu ministrijai palielināt ministrijas pamatbudžeta programmai "Valsts ieņēmumu un muitas politikas nodrošināšana" 2010.gadam vispārējā kārtībā sadalāmo dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem 1 819 179 latu apmērā, tajā skaitā atalgojumam 1 466 016 latu apmērā.

Kā informē FM, pēc papildu līdzekļu piešķiršanas VID ierēdņu vidējā darba samaksa būs 524 lati pirms nodokļu nomaksas, kas būs par 55 latiem vairāk nekā šobrīd.

Neskatoties uz šīs summas piešķiršanu, VID uzskata, ka vidējais atalgojums joprojām būs ievērojami mazāks nekā citu valsts pārvaldes iestāžu atalgojums, ilgtermiņā plānojama personāla aizplūšana, bet līdz 2012.gadam finansējuma trūkuma dēļ nav iespējas maksāt piemaksu par dienestu, kas saistīts ar īpašu risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!