Foto: Reuters/Scanpix

Valsts un pašvaldību informācijas sistēmu vai elektronisko sakaru tīklu drošības nepilnību atklāšanā varēs iesaistīties ikviens interesents, ētisks hakeris vai pētnieks, paredz Aizsardzības ministrijas (AM) izstrādātie likuma grozījumi.

Ja persona vēlas iesaistīties drošības nepilnības atklāšanā, tai būs stingri jāievēro Informācijas tehnoloģiju drošības likumā noteiktais, norādīts AM izstrādātajā likumprojekta anotācijā. Tostarp, atklājot drošības nepilnības, personām būs par to jāziņo.

Personām ļoti uzmanīgi jāvērtē, jāfiksē un jāsaglabā ikviena sava darbība. Tiklīdz kā tiek atrasta kāda drošības nepilnība vai skaidra norāde uz to, tad personai sava darbība ir jāpārtrauc un nekavējoties ir jāiesniedz informācija kompetentajai iestādei. Ministru kabinets noteiks, kādā veidā personām par to būs jāziņo.

Ja persona neapstājas, bet cenšas savākt vairāk pierādījumu un pārbaudīt drošības nepilnības ietekmi, tad persona ir saucama pie krimināllikumā noteiktās atbildības, paredz ministrijas piedāvājums.

AM izstrādātos grozījumus Krimināllikumā valdība otrdien skatīs aiz slēgtām durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!