Foto: LETA
Valsts kontrole ir uzsākusi revīziju, kurā tiks vērtētas Jūrmalas pašvaldības īpašumā esošās kapitālsabiedrības un to pārvaldības efektivitāte, apstiprināja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Revīzijā patlaban tiekot apkopoti dokumenti, tomēr ierobežoto cilvēkresursu dēļ tā varētu ilgt vairākus mēnešus un rezultāti varētu būt zināmi vasaras beigās. Jūrmalai ir vairāk kā desmit nozīmīgas kapitālsabiedrības, un tiks vērtēta to pārvaldības efektivitāte, iecelto amatpersonu atbilstība amatam, atalgojuma politika un citi aspekti.

Jūrmalas domes "Vienotības" frakcija vakar nosūtījusi atklātu vēstuli Valsts kontrolei, kurā norāda, ka Jūrmalas kapitālsabiedrībās dažādos amatos ieceltas deputātiem pietuvinātas personas, kas saņem dāsnu atalgojumu.

"Vienotības" deputāti izpētījuši, ka pašvaldības uzņēmumā SIA "Jūrmalas siltums" iecelto Jūrmalas domes vadošo deputātu, viņu ģimenes locekļu un citu pietuvinātu personu algu fonds sasniedz 73 560 latu gadā.

Piemēram, SIA "Jūrmalas siltums" valdē pērn septembrī izveidots jauns amats - valdes priekšsēdētāja vietnieks, kurā iekārtots kukuļdošanā apsūdzētā Raimonda Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") dēls Māris Munkevics, kurš saņem 1485 latu algu mēnesī. Iepriekš valdes locekļa amatā M.Munkevics saņēmis algu 500 latu mēnesī.

Munkevica znots Jānis Fricsons savukārt iekārtots SIA "Jūrmalas Namsaimnieks" valdē par priekšsēdētāja vietnieku ar 1200 latu algu mēnesī. Arī Fricsons pirms tam uzņēmumā bijis valdes loceklis ar 500 latu algu.

Pats deputāts R.Munkevics kā mēra padomnieks kultūras un sporta jautājumos no tiesvedības brīvajā laikā saņem 1100 latu mēnesī, norāda Jūrmalas "Vienotības" reģionālo nodaļu apvienības deputāti

Vienlaikus "Jūrmalas siltumā" papildus pieņemti darbā vēl astoņi cilvēki, palielinot algu fondu. To vidū bija deputātes Dzintras Homkas nelaulātais dzīvesdraugs Arvīds Knislis, kuram personīgi tika izveidots ražošanas direktora amats un noteikta 1480 latu alga mēnesī, sacīts vēstulē. Amatu Knislim drīz vien nācies atstāt kriminālprocesa par SIA "Dubultu šķelda" izsaimniekošanu dēļ, taču štata vieta nav likvidēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!