Foto: DELFI

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis pieņēmis lēmumu īstenot vērienīgu Valsts policijas augstākā līmeņa vadības rotāciju, informēja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Lai īstenotu teorijas un prakses mijiedarbību, augsta līmeņa praktiķis, līdzšinējais Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Rauls Kviesītis ar 25.martu tiek pārcelts Valsts policijas koledžas direktora amatā.

Savukārt, lai īstenotu praksē jaunākās zinātniskās un teorētiskās atziņas, kas šobrīd ir aktuālas starptautiskajā policijas darba praksē, līdzšinējais VP koledžas direktors Artis Velšs dienesta interesēs pārcelts VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatā.

Lai radītu iespēju vadot pēc smaguma un atbildības pakāpes līdzīga līmeņa struktūrvienības, integrētu jaunas idejas, kā arī efektīvi izmantotu uzkrāto profesionālo pieredzi, lai stiprinātu darba organizācijas un iekšējās kontroles sistēmas, ar 25.martu dienesta interesēs par Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku tiek iecelts līdzšinējais Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Bet Guntars Marķitāns – Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks - kļūs par Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku, jo viņa ilggadējā profesionālā pieredze sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā, kā arī nozīmīgu struktūrvienību vadīšanā stiprinās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi.

Tāpat nākotnē plānots ieviest personāla rotācijas sistēmu viena reģiona ietvaros vai starp reģioniem, kas radīs iespēju izprast darba atšķirības starp struktūrvienībām reģionu līmenī, kā arī līdzīgās nodaļās, informē policija.

Tiek uzsvērts, ka strādājot pie Valsts policijas attīstības koncepcijas, būtiska uzmanība tika pievērsta personāla jautājumiem, tai skaitā arī karjeras plānošanas un attīstības sistēmas ieviešanai Valsts policijā, kurā ietverti vairāki būtiski bloki – personāla atlase, izglītība, profesionālās kvalifikācijas celšana, personāla rotācija, personāla vērtēšanas sistēma, iekšējās kontroles mehānisms.

Vērienīgā amatpersonu rotācija notiek ar mērķi nodrošināt labākās prakses pārņemšanu sistēmas ietvaros un jaunu risinājumu ieviešanu, kā arī, lai novērstu ikdienas rutīnas veidošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!