Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītājas amatā apstiprinājis Valsts kancelejas pārstāvi Ilonu Kronbergu.

Kā skaidrots labklājības ministra Jāņa Reira (V) parakstītajā rīkojumā Kronberga ir pretendente, kas vislabāk atbilst VBTAI priekšnieka amata aprakstā izvirzītajām prasībām. Viņa ieguvusi visaugstāko vērtējumu pretendentu vērtēšanas mutiskajā daļā un bija vienīgā pretendente, kas tika virzīta vadības kompetenču novērtēšanai.

Kronbergai ir jurista kvalifikācija, maģistra grāds civiltiesisko zinātņu apakšnozarē un šobrīd viņa turpina papildināt zināšanas Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorantūrā Krimināltiesisko zinātņu apakšnozarē.

Jaunajai VBTAI vadītājai ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē - Tieslietu ministrijā un Iekšlietu ministrijā, kā arī nevalstiskajā sektorā kā sabiedriskās politikas centra "Providus" vadošajai pētniecei.

Līdz šim Kronberga strādāja par Valsts kancelejas Valsts pārvaldes politikas departamenta Pārmaiņu vadības nodaļas konsultanti.

Ziņots, ka iepriekšējā VBTAI Laila Rieksta-Riekstiņa atlūgumu iesniedza 1. jūnijā. Pēc pašas teiktā, šādu soli viņa spērusi ģimenes apstākļu dēļ. No amata aizejošā VBTAI vadītāja uzsvēra, ka atlūguma iemesls nekādā ziņā nav saistīts ar politisko spiedienu vai nesaskaņām ar Labklājības ministriju.

Rieksta-Riekstiņa VBTAI priekšnieces amata pienākumus beidza pildīt 1. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!