Nevērīgu bērnu audzinātāju dēļ pirmdien no ekskursantu grupas Vecrīgā noklīdušas un apmaldījušas piecas divpadsmit gadus vecas meitenes.
Turklāt tad, kad meitenes atradušās un policija par to ziņojusi, viņu audzinātāji par pazušanu neko nav zinājuši, BNS sacīja Rīgas pašvaldības policijas preses sekretāre Sanita Brakanska.

Brakanska teica, ka meitenes ap plkst. 19 pienākušas pie pašvaldības policijas posteņa Grēcinieku ielā un sacījušas, ka ir apmaldījušās.

Viņas arī policistiem stāstījušas, ka ir Aizkraukles rajona Pļaviņu iedzīvotājas, taču Tukuma rajona "Ronīšu" atpūtas bāzē kopā ar citiem bērniem pavada vasaras brīvdienas.

Policijas darbiniekiem meitenes stāstījušas, ka no "Ronīšiem" kopā ar citiem atpūtniekiem un audzinātājiem atbraukušas ekskursijā, kuras laikā visiem bijis arī brīvais laiks, pēc kura sarunāta konkrēta tikšanās vieta un laiks.

Taču norunātajā vietā un laikā vairs nav bijis ne autobusa, ne arī pārējo bērnu un audzinātāju.

Policijas darbinieki meitenes nogādājuši policijas Centra rajona dežūrdaļā, kur noskaidrotas viņu personības un paziņots uz "Ronīšiem", kur audzinātāja par pazušanu nav zinājusi.

Vēlāk audzinātāja meitenēm atbraukusi pakaļ un viņas aizvestas uz "Ronīšiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!