Foto: LETA

AS "Sadales tīkls" trešdien turpina novērst stiprā vēja radītos elektroapgādes traucējumus, un pašlaik elektroapgāde ir traucēta aptuveni 3500 mājsaimniecībām Latvijā, informēja uzņēmuma Komunikācijas direktore Renāte Meļķe.

Vidzemē, Limbažu un Alojas apkaimē,  elektroapgāde traucēta aptuveni 1000 mājsaimniecībām, valsts Ziemeļaustrumos - Balvu, Aizkraukles un  Jēkabpils novados -  aptuveni 1500 mājsaimniecībām, bet Pierīgā, Siguldas novadā, elektroapgāde traucēta 1000 klientiem.

Uzņēmuma darbinieki lokalizē un novērš bojājumus 0,4 kilovoltu un vidējā sprieguma 20 kilovoltu gaisvadu elektrolīnijās. Lokāla rakstura bojājumus izraisījis spēcīgais vējš, dažviet laužot atsevišķus kokus vai koku zarus, norāda Meļķe.

Vienlaikus AS "Sadales tīkls" darbinieki veic plānotos elektrotīkla uzturēšanas un uzlabošanas darbus.

Pēc Meļķes teiktā, darba procesā ir ļoti grūti nosaukt precīzu klientu skaitu, kas ir bez elektrības spēcīgā vēja dēļ, jo ir papildus jāatslēdz elektrolīnijas posmi, lai nodrošinātu elektroapgādi no citām transformatoru apakšstacijām, tāpēc ir laika periodi, kad bez sprieguma palikušo klientu skaits ir svārstīgs.

Trešdien elektrotīkla atjaunošanā un bojājumu novēršanā iesaistījušās 72 brigādes ar 180 elektromontieriem.

Ņemot vērā prognozes par to, ka  ceturtdienas pēcpusdienā vējš atkal pastiprināsies, "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies vai iekrituši koki un koku zari vai zemē redzams trūcis elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

"Sadales tīkls" nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir gandrīz 95 tūkstoši kilometru. 

Jau vēstīts, ka trešdien Latvijā iegriezies spēcīgs ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās pastiprinās līdz 15-21 metram sekundē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!