Foto: LETA
Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) norādījis, ka pretēji Lielbritānijas aizsardzības ministra paustajām bažām par Krievijas agresiju Baltijas valstīs Latvija šādus draudus neredz.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons starptautiskajos medijos brīdinājis, ka Krievija var pielietot taktiku, kuru tā izmantojusi Ukrainas destabilizācijai, pret Baltijas valstīm.

"Ne vienu reizi vien esmu teicis, ka šādus draudus šobrīd neredzam," ceturtdien Gaismas pilī notiekošajā neformālājā Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru sanāksmē norādīja Vējonis.

"Ir gan skaidrs, ka Krievijas vadība nav prognozējama, jābūt gataviem. ES valstīs apzinās, ka Krievija var izmantot gan konvecniālo, gan hibrīdkaru. Ne ES, ne NATO tas nebūtu pārsteigums, mēs esam gatavi," pārliecību pauda ministrs.

Tāpat Vējonis pauda bažas par Falona izteikumu autentiskumu, norādot, ka britu ministra teikto atspoguļo mediji, bet pats ministrs sevis teikto vēl nav apliecinājis.

Tāpat Latvijas aizsardzības ministrs apliecinājis, ka lai stiprinātu Eiropas drošību,  nepieciešams pārskatīt 2003.gadā pieņemto kontinenta drošības stratēģiju. Uzlabotajā stratēģijā jāpieverš lielāka uzmanība hibrīdkara draudiem un stratēģiskajai komunikācijai, pārliecināts ir ministrs.

Ziņots, ka trešdien Rīgā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sākās ES aizsardzības ministru neformālā sanāksme, kurā plānota gatavošanās 2015. gada jūnija Eiropadomes diskusijai par aizsardzību. Tas ir būtiskākais aizsardzības jomas notikums Latvijas prezidentūras laikā, portālu "Delfi" informē Aizsardzības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!