Foto: LETA

Vēlētāji gan pamatoti, gan nepamatoti sūdzas par visu sarakstu neizsniegšanu vai to, ka kaudzītē ir sajaukta partiju sarakstu oficiālā kārtība, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Tomēr tādas sūdzības, kuru dēļ būtu bijis jāsasauc CVK sēdi, nav saņemtas.

Bērziņa skaidroja, ka darba procesā pastāv iespēja, ka kāds no biļetenu komplektu licējiem nav visu izdarījis perfekti. CVK Informācijas nodaļas vadītāja un Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins aicina vēlētājus, kuri saņēmuši nepilnīgu vai nepareizā secībā sastādītu biļetenu komplektu, vērsties pie iecirkņa darbiniekiem, lūdzot izsniegt jaunu.

Kokins norāda, ka ir gadījumi, kad cilvēks izliek uz galda sev priekšā visus biļetenus, taču zem kāda no sarakstiem atrodas "paslēpies" cits saraksts, kuru viņš nepamana. Šādos gadījumos vai nepilnīga sarakstu komplekta saņemšanas situācijās "nevajag celt brēku", bet gan mierīgi aicināt piešķirt jaunu biļetenu komplektu.

Arī Rīgas vēlēšanu iecirkņu komisiju darbinieki ir instruēti strīdos neielaisties, bet problēmsituācijās uzreiz izsniegt vēlētājam jaunu sarakstu komplektu, piebilda Kokins.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!