Foto: DELFI Aculiecinieks
Vētra arī trešdien vairākās Latvijas vietās sagāzusi kokus, bet Ķekavas novada Baložos Uzvaras ielā sagāzti 50 koki, portālam "Delfi" apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Vietām traucēta elektropadeve.

Baložos Uzvaras ielā viens otram blakus sagāzti 40 koki. Notikuma vietā strādā gan VUGD, gan pašvaldības darbinieki, lai operatīvi kokus novāktu no ielas.

Jaunākās ziņas no notikuma vietas liecina, ka zem gāztajiem kokiem bojātas vismaz sešas automašīnas, informēja VUGD. Iedzīvotāji glābējiem arī ziņojuši, ka koki uzkrituši mājām, bet precīzs bojāto ēku skaits un postījumu apjoms pašlaik nav zināms. Uz negadījuma vietu izbraukusi papildu tehnika.

Savukārt Allažu pagasta dienvidaustrumu daļa trešdien pēcpusdienā cietusi no viesuļvirpuļa, kā rezultātā astoņu dzīvokļu mājai "Līdumi" tika norauta jumta konstrukcija un noārdīti skursteņi, bet netālu esošajai kazkopības saimniecībai "Lielgrodes" pilnībā sagrauts šķūnis, informē Siguldas pašvaldības portāls "Sigulda.lv".

Delfi Aculiecinieks fotogalerija: Vētras postījumi Latvijā


Stiprais vējš ir lauzis kokus un nodarījis postījumus arī citām tuvumā esošajām mājām. Iedzīvotājiem bija traucēta arī elektroenerģijas padeve. Vētras laikā tika novēroti ļoti lieli krusas graudi, kas nebija izkusuši vēl divas stundas pēc notikuma.

Stihijas skarto vietu trešdien vakarā apmeklēja arī Siguldas novada pašvaldības atbildīgie darbinieki, cietušajiem iespēju robežās tiks sniegta palīdzība. Katrai mājsaimniecībai no pašvaldības sociālā budžeta pienākas vienreizējs pabalsts ārkārtas situācijā, dabas stihiju gadījumos, kas tiks izmaksāts pēc postījumu apjoma konstatācijas, norāda portāls.

Rīgā pēc pulksten 16 glābēji devušies novākt 11 kokus, kurus vētra bija sagāzusi uz brauktuvēm. Savukārt trīs koki no ceļa novākti Stopiņu pagastā.

Savukārt "Latvenergo" informācija liecina, ka bez elektrības trešdienas vakarā ir 5968 mājsaimniecību. Ķekavas novadā elektrības nav 2731 klientiem, Ozolnieku novadā – 1217 klientiem. Daži simti mājsaimniecību bez elektrības ir arī Jaunpils, Saldus un Olaines novados.

Sinoptiķu informācija liecina, ka negaiss ar stiprām lietusgāzēm gaidāms arī naktī uz ceturtdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!