Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienests (VID) izsludinājis iepirkumu darba suņu apdrošināšanai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Apdrošināšanas iepirkums izsludināts par 36 darba suņu apdrošināšanu, sacīja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja.

Iepirkums ir sadalīts divās daļās. Pirmā daļa paredz pašu darba suņu apdrošināšanu - suņi tiek apdrošināti pret šādiem riskiem: bojāeja, piespiedu likvidācija, traumatisms, akūtas infekciju slimības, jebkura trešo personu prettiesiska rīcība (zādzība, laupīšana un cita).

Otrā iepirkuma daļa paredz darba suņu civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu - tā ir saistīta ar darba suņu nodarītajiem zaudējumiem trešajai personai un tās mantai.

Par iepirkuma uzvarētāju VID atzīs to pretendentu, kura kvalifikācija un piedāvājums atbilst iepirkuma nolikumā norādītajām prasībām un kura piedāvājuma cena ir viszemākā.

VID darba suņi tiek apdrošināti jau kopš 2007.gada, informēja Teice-Mamaja. Līdz šim VID darba suņi ir bijuši apdrošināti kompānijās AAS "Baltikums" un AS "BTA".

Apdrošināšanas prēmija ir atkarīga no apdrošināmo darba suņu skaita, kas katru gadu ir mainīgs, piebilda Teice-Mamaja.

Iepirkums paredz VID darba suņu apdrošināšanu uz trīs gadiem. Pretendentu piedāvājumi iesniedzami VID līdz šā gada 6.maija plkst.11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!