Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) rīkojis izlozi iepirkumam, kurā tika meklēts autostāvvietu elektroniskā norēķinu pakalpojumu sniedzējs Rīgā.

Valsts ieņēmumu dienesta iepirkums "Autostāvvietu elektroniskās norēķinu sistēmas pakalpojumi Rīgā" paredz iegādāties autostāvvietu elektroniskās norēķinu sistēmas pakalpojumu – autostāvvietu izmantošanas reģistrāciju, uzskaiti, rēķinu sagatavošanu un nosūtīšanu VID, un norēķinu nodrošināšanu ar tiešajiem autostāvvietu pakalpojumu sniedzējiem autostāvvietās Rīgā.

Šī iepirkuma rezultātā rīkota izloze, kā to paredz likums, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Pirmdien sociālajos tīklos parādījās informācija par VID iepirkumu un ar to saistīto izlozi, par ko neizpratni pauda sociālo tīklu lietotāji.

VID portālam "Delfi" skaidroja, ka iepirkuma 1.daļa ir par pakalpojumiem "Rīgas Satiksmes" autostāvvietās vai ekvivalentās autostāvvietās, kuru autostāvvietu izvietojums atbilst "Rīgas Satiksmes" autostāvvietu izvietojumam, bet 2.daļa– par pakalpojumiem SIA "EuroPark Latvia" autostāvvietās vai ekvivalentās autostāvvietās, kuru autostāvvietu izvietojums atbilst "EuroPark Latvia" autostāvvietu izvietojumam.

Iepirkuma līgumcena par 1.daļu ir 6918 eiro bez PVN, bet līgumcena par 2.daļu ir 3000 eiro bez PVN.

Iepirkumā saņemti divi piedāvājumi. Par iepirkuma priekšmeta 1.daļu iesniegti 2 piedāvājumi, par iepirkuma priekšmeta 2.daļu iesniegts viens piedāvājums.

VID iepirkuma nolikumā paredzēts, ka iepirkumā par uzvarētāju atzīs to pretendentu, kura kvalifikācija un piedāvājums atbilst visām nolikuma prasībām un kura piedāvājums ir saimnieciski visizdevīgākais, respektīvi, pretendentu iesniegto piedāvājumu vērtēšana tika veikta pēc saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma kritērijiem.

Nolikumā paredzēts - ja pirms lēmuma pieņemšanas par iepirkuma līguma slēgšanu komisija konstatē, ka pretendentu kopējais punktu skaits saskaņā ar saimnieciski visdevīgākā piedāvājuma vērtēšanu ir vienāds, tad saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 46.panta ceturto daļu izvēlas piedāvājumu, kuru iesniedzis pretendents, kas nodarbina vismaz 20 notiesātos ieslodzījuma vietās.

Ja Publisko iepirkumu likuma 46.panta ceturto daļu nav iespējams piemērot, tad Pasūtītājs rīkos izlozi. Izloze kā risinājums šādās situācijās (vienādu cenu gadījumos) ir norādīts Iepirkumu uzraudzības biroja vadlīnijās un vairākos Iepirkumu uzraudzības biroja iesniegumu izskatīšanas komisijas lēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!