Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienests (VID) trešajām personām nopludinājis datus par tā dēvētā Imantas hakera Denisa Čalovska ienākumiem un samaksātajiem nodokļiem, piektdien vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Gribētu ticēt, ka tā ir tikai sakritība," atzīmē Čalovskis, stāstot, ka "tas ir liels caurums, Elektroniskās Deklarēšanas sistēmas (EDS) drošības sistēmā. Sanāk tā, ka šādā veidā var aizsūtīt jebkuram cilvēkam jebkurus datus un par to neviens neuzzinās," sacīja Čalovskis. Viņa gadījumā trešajām personām nosūtīts Čalovska personas kods, ziņas par ienākumiem un samaksātajiem nodokļiem. Šāda situācija izveidojusies, jo datus pieprasījis pats Čalovskis, bet atbilde nosūtīta citam cilvēkam, kurš gan par to paziņojis pašam Čalovskim.

Čalovskis notikušo raksturo kā cilvēcisko faktoru.

"Kas tālāk notiks, to nosaka normatīvie akti. Cik man ir zināms, tiek veidota pārbaudes komisija, kas vērtēs [VID pieļautās], un izdarīs secinājumus, ko ar to darīt tālāk," raidījumā atzina VID pārstāve Vita Narņicka.

TV3 vēsta, ka VID esot atvainojies abām iesaistītajām personām, solot, ka nekas tāds vairs neatkārtosies

"Tagad mēs zinām, ka tā var rīkoties mūsu VID - rīkoties nepareizi un pēc tam vienkārši atvainoties," TV3 noteica Čalovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!