Foto: Saeimas administrācija
Atzīmējot Baltijas ceļa 25.gadskārtu, sestdien Jēkaba laukumā Rīgā Latvijas parlamentārieši iestādīja Baltijas vienotības koku.

Lai apliecinātu Baltijas valstu kopību, svinīgajā pasākumā Saeimas deputāti vienlaikus ar pārējo Baltijas valstu kolēģiem pie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentiem iestādīja Baltijas vienotības koku - Jēkaba laukumā tika tas bija osis.

"Baltijas ceļš bija, ir un būs stiprs tikai tad, ja vienlīdz stipra tajā būs Lietuva, Latvija un Igaunija. Mēs – Latvija - esam pašā viducī un tāpēc atbildība ir trīs tik liela," sestdien, 23.augustā, Jēkaba laukumā uzrunājot klātesošos Baltijas Asamblejas (BA) rīkotajā svinīgajā pasākumā par godu Baltijas ceļa 25.gadadienai uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Baltijas valstu iedzīvotāji pirms 25 gadiem sadevās rokās, no Tallinas cauri Rīgai līdz Viļņai veidojot patiesības ceļu, kas atmaskoja totalitārisma noziegumus un pirms pusgadsimta noslēgtu prettiesisku un cinisku darījumu starp lielvarām, sacīja Āboltiņa, uzsverot, ka tā bija varonība, spēks un noturība, tā bija sapņu īstenošana, kas ik brīdi atgādina mums, ka cilvēki ir tie, kas nosaka savu un savas zemes likteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!