Pirmdien 9. maija pasākumi pie pieminekļa padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem Pārdaugavā, Rīgā, visas dienas laikā pulcēja aptuveni 150 000 dalībniekus, liecina Valsts policijas aplēses.

Lielākais cilvēku pieplūdums bija novērojams tieši vakarā, kad norisinājās Krievijas grupas "Nakts snaiperi" koncerts un svētku uguņošana. Tāpat, sākot no pulksten 18, auga arī aizturēto cilvēku skaits. Likumsargi vairākus cilvēkus aizturējuši gan par alkohola lietošanu un atrašanos pamatīgā alkohola reibumā sabiedriskā vietā, gan par urinēšanu sabiedriskā vietā, kā arī par sīko huligānismu un nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām. Aizturētajiem Valsts policija par šiem pārkāpumiem noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus.

Beidzoties uguņošanai, lielākā pasākumu dalībnieku daļa pameta pieminekļa apkārtni, izklīstot par apkārt esošajiem mikrorajoniem, kā arī dodoties centra virzienā pāri Akmens tiltam. Skaļie gājēji, kas masveidā pārvietojās pa ceļa braucamo daļu, apgrūtināja automašīnu plūsmu, kā arī atsevišķās situācijās īpaši iereibušie svētku dalībnieki apdraudēja ne tikai citu satiksmes dalībnieku, bet arī savu drošību, novēroja portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!