Otrdienas vakarā uz pļavām pie Ogresgala uzkrājušos lietusūdeņu spiediena rezultātā pārrauts ceļš Ogre-Ogresgals. Tāpat pārplūdusi arī Urgas upīte, appludinot tuvējo ceļu un ēkas, ziņo ugunsdzēsēji.

Video: Fakti.lv

No divām mājām glābēji evakuējuši kopumā trīs cilvēkus, portālu "Delfi" informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Visas nakts garumā notikusi ceļa atjaunošana. Plūdu dēļ cietis arī ceļš pie Glāzšķūņa, līdz ar ko ogresgalieši aizvadītās nakts laikā faktiski "nogreizti" no ārpasaules un vien noslēdzoties ceļa atjaunošanas darbiem var doties ikdienas gaitās, ziņo portāls "Fakti.lv".

Vienlaikus daudzviet lietavu izraisīto plūdu dēļ mājokļos nav elektrības, bet ceļu uz tiem aizšķērso ūdens. Kopējā plūdu skarto teritoriju platība Ogrē esot lielāka, nekā 2013.gada pavasara plūdu laikā.

Pamatīgi plūdi piedzīvoti arī citviet Ogres novadā.




Stipru lietavu rezultātā, atsevišķās vietas naktī uz 15.oktobri Ogres apkaimē izveidojušies ceļu izskalojumi un applūdušas brauktuves. Šajās vietās ir ieviesti satiksmes ierobežojumi un notiek ceļu sakārtošanas darbi, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Autoceļa Rīga – Daugavpils būvobjektā Lielvārdē applūdusi brauktuve virs caurtekas. Šeit ar vadstatņiem iezīmēta brauktuve un noteikts ātruma ierobežojums, kā arī turpinās ūdens līmeņa pazemināšanas darbi.

Uz autoceļa Zaube-Taurupe ir ceļa caurtekas izskalojums, tāpēc tas slēgts satiksmei līdz ceļa klātne tiks atjaunota. Apbraukšana ir iespējama pa autoceļu Ķeipene – Zaube, bet uz autoceļa Ogre - Viskaļi vairākās vietās izveidojušies ceļa izskalojumi, tostarp klātnes pārrāvums ceļa 7.kilometrā, kas nakts laikā ir novērsts un tagad ceļš jau ir izbraucams.

Arī citos lietavu skārtajos maršrutos ieviesti lokāli satiksmes ierobežojumi (sašaurināta brauktuve un ātruma ierobežojumi līdz 50km/st.)

14.oktobrī plkst.17 Ogres novada pašvaldībā notika Civilās aizsardzības komisijas (CAK) sanāksme, kurā tika pieņemt lēmums nekavējoties uzsākt Urgas upītes tīrīšanu, kurā lielo lietusgāžu dēļ strauji ceļas ūdens līmenis.

Otrdien visas dienas garumā pamatīgi lija. Pašvaldībā tika saņemti vairāku iedzīvotāju zvani ar lūgumu pēc palīdzības – ūdens līmenis strauji cēlies Pārogrē, Urgas upītes krastos, Kartonfabrikas rajonā, d/s "Ranka" teritorijā Ogresgalā.

Urgas upē Pārogres rajonā pie dzelzceļa sliedēm, kur veidojas vislielākais ūdens sablīvējums, tika uzsākti upes tīrīšanas darbi, lai atbrīvotu ceļu ūdens kustībai. Savukārt Kartonfabrikas rajonā darbu uzsākusi ūdens sūknēšanas mašīna, pakāpeniski sniedzot palīdzību arī iedzīvotājiem pārējās kritiskajās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!