Piektdien Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā, Uzvaras parkā sāksies biedrības "9.maijs.lv" organizētās nacisma sagrāves svinības.

Plkst.18 biedrība Uzvaras parkā sāks tradicionālās nacisma sagrāves svinības, kas turpināsies rīt,9.maijā, visas dienas garumā.

No plkst.18 uz skatuves Uzvaras parkā kāps orķestris "Sadko", vokālais ansamblis "Kama", festivāla "Baltijas talanti" laureāti - vokālās studijas "Perezvon" mākslinieki, ansambļi "Zvaigznītes" un "Din - don".

Koncertu turpinās krievu dziesmu ansamblis "Ivuški", Jēkabpils krievu biedrības "Rodņik" deju kolektīvs un ansambļi.

Koncertā skanēs krievu tautas dziesmas, dziesmas no pazīstamām kinofilmām un kara laiku dziesmas. 8.maija koncertu noslēgs grupa "Ignis".

Organizatori lūdz svinību dalībniekus pret viņiem, kā arī tiesībsargājošo institūciju darbiniekiem, kas pasākumos nodrošinās kārtību, izturēties ar cieņu un ievērojot visas norādes. Tāpat dalībnieki aicināti nelietot apreibinošas vielas un ievērot smēķēšanas ierobežojumus.

9.maijā par godu Uzvaras dienai visas dienas garumā Uzvaras parkā būs koncerts, kurā uzstāsies vairāk nekā 500 mākslinieki, tostarp Emīrs Kusturica ar orķestri un grupa "DDT".

Plkst.10 notiks svinīga ziedu nolikšana pie pieminekļa, kam sekos vēstnieku uzrunas. Plkst.18.55 klātesošie ar klusuma brīdi pieminēs Otrā Pasaules kara upurus, bet ap plkst.19 plānota Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) uzruna.

Svinības noslēgsies ar salūtu plkst.22.45.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!