Valsts prezidents Raimonds Vējonis lūdzis Ģenerālprokuratūrai sniegt informāciju par pārbaudes rezultātiem saistībā ar Liepājas tiesas spriedumu lietā par netiklu darbību veikšanu ar mazgadīgu meiteni.

Lūgts komentēt Liepājas tiesas spriedumu, prezidents emocionāli norādīja, ka viņš kā Latvijas iedzīvotājs notikušo vērtē negatīvi. "Ja izdarīti tādi noziegumi, it īpaši pret bērnu, nepieciešami samērojami un adekvāti sodi," viņš sacīja, piebilstot, ka pašlaik gatavo arī vēstuli tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK), kurā lūgs izvērtēt tiesas darbu, vai lēmumu pieņemšanas procesā nav notikuši kādi pārkāpumi.

Savukārt Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) norādīja, ka juridiskais dienests sniedzis informāciju, ka tā laika spēkā esošie normatīvie akti ir bijuši citādāki nekā pēc grozījumu pieņemšanas.

"Ģenerālprokuratūra, protams, izvērtēs, bet tas ir vienkārši nepieņemami," viņa sacīja.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors ir uzdevis Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību un izvērtēt Liepājas prokuratūras prokurores rīcību šajā lietā.

Arī Tieslietu ministrija pēc pilna sprieduma pieejamības 20. jūlijā sola pārbaudīt šo situāciju.

Jau ziņots, ka Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu, vēstīja laikraksts "Kurzemes Vārds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!