Foto: Shutterstock
Latvijas Vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija atbalstījusi finansējuma piešķiršanu 32 projektiem - vides izglītības nometnēm, informēja LVAF.

Maksimālā piešķirtā summa ir 2500 eiro, bet mazākā - 1068 eiro.

Pie lielākajām summām tikusi Valmieras 2. vidusskola, kas organizēs nometni "EKO grams 2!", Audriņu pamatskola ar projektu "Es vidē, vide manī -2015", Talsu pamatskola, kas rīkos nometni "Eko nometne". Jaunatnes sporta biedrībai "Ielu vingrošana" piešķirti 2500 eiro, lai rīkotu nometni "Laba daba", bet Aglonas vidusskolas atbalsta biedrība "Spēkavots" šādu summu izmantos nometnei "Mēs dabai, daba - mums".

Latvijas Pūču izpētes biedrībai piešķirti 2349 eiro, lai organizētu nometni "Jauno dabas pētnieku skola 2015", Trikātas pamatskolai atbalstīta 1068 eiro piešķiršana, lai rīkotu vasaras superskolu "Dziļāk mežā", bet biedrība "Sofija" tikusi pie 2500 eiro finansējuma projektam "Lillā pienene".

Finansējuma saņēmējiem būs jārīko dienas vai diennakts vides izglītības nometnes skolas vecuma bērniem, lai veicinātu izpratni par vidi un dabu, tās problēmām, kā arī lai motivētu jauniešus aktīvai darbībai vides aizsardzībā. Projektus varēja iesniegt biedrības vai nodibinājumi, pašvaldību un privātās izglītības iestādes.

Kopējais finansējums šajā aktivitātē bija 80 000 eiro, projekta autoriem jānodrošina līdzfinansējums ne mazāk kā 25% apmērā no kopējām projekta izmaksām. Maksimālais finansējums, ko varēja saņemt viens projekts, bija 2500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!