Foto: DELFI

Vidzemē un Latgalē autoceļi dažviet ir sniegoti, tāpēc autovadītājiem tur jābrauc uzmanīgi, piektdien informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Piektdienas rītā braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši. Brauktuves dažviet ir mitras. Taču vietējie autoceļi Vidzemē un Latgalē ir sniegoti. Bīstamo ceļa posmus tīra un kaisa.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, dienesti aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, piektdien pūtīs mēreni stiprs vējš, kas brāzmās pastiprināsies. Stipra vēja ietekmē uz ceļiem var krist nolauztie koki un to zari vai būt nodarīti bojājumi satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismes stabiem un luksoforiem, brīdina dienestā. "Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un pievērst uzmanību ne tikai ceļam, bet arī vērot apkārtni un informēt Satiksmes informācijas centru par nolūzušiem kokiem un bojātu ceļa aprīkojumu, kas traucē vai apdraud satiksmi, zvanot pa bezmaksas diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!