Foto: EPA/LETA

Otrdien atsevišķos posmos Vidzemē un Latgalē braukšanu apgrūtina sniegs un apledojums uz autoceļiem, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" operatīvā informācija.

Otrdienas rītā braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Veclaicenes virzienā posmā no Virešiem līdz Veclaicenei, kā arī Valmieras virzienā no Stalbes līdz Strenčiem.

Latgales pusē braukšana apgrūtināta Rēzeknes virzienā ceļa posmā no Varakļāniem līdz Terehovai, kā arī no Grebņevas līdz Špoģiem un Rēzeknes apvedceļa.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir Kurzemē un Zemgalē bet Aizkraukles, Rīgas, Balvu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Alūksnes, Gulbenes, Limbažu, Madonas un Valmieras apkaimēs brauktuves vietām ir slidenas un sniegotas.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 63 ziemas dienesta tehnikas vienības. Sākot jau no pulksten 2:00 naktī, tehnika kaisa slidenos posmus un attīra brauktuves no sniega.

Autovadītāji aicināti būt piesardzīgi un izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!