Par nacionālistisku konkursu un grāmatas izdošanu Krievijas asi kritizētais skandalozais apgāds "Vieda" atkal izsludinājis kārtējo konkursu, šoreiz cīnoties pret homoseksuālismu. Konkursā "Latvija bez homoseksuālisma" "Vieda" aicina piedalīties skolēnus, studentus un jebkuru Latvijas iedzīvotāju un ārzemnieku, par labāko darbu solot 100 latu prēmiju. Otrās prēmijas apjoms būs 50 latu, bet trešās - 25 lati, un visi konkursa dalībnieki saņems piemiņas diplomus.
Labākos darbus apgāds solās nosūtīt Romas pāvestam Jānim Pāvilam II, ANO, UNESCO, Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, Saeimas priekšsēdētājam Jānim Straumem, Ministru prezidentam Andrim Bērziņam, kā arī publicēt atsevišķā grāmatā.

Apgāds, izsludinot konkursu, norāda, ka homoseksuālisms ir pretrunā ar Svētajiem Rakstiem, norādot, ka Dieva pravietis Zaratustra teicis: "Vīrietis, kurš ieiet vīrietī vai kurš pieņem vīrieti, ir dēmons. Tādējādi šāds vīrietis upurējas dēmonam, ir dēmona "inkubs" (pasaules sātanisko spēku aģents) un nepavisam nav labāks par dēmonu."

"Bīstams ir ne tikai homoseksuālisms .. ne mazāk bīstama ir sabiedrības tolerantā attieksme pret to un homoseksuālisma propaganda", tas liecina, ka sabiedrības morāli ētiskie principi ir sagrauti, "mūsdienu civilizācija ir tuvu bojāejai, līdzīgi kā Sodoma, Gomora, Romas impērija u.c.", teikts "Viedas" paziņojumā.

Vai mēs gribam piedzīvot Latvijā homoseksuālistu "ģimenes"? Vai tiešām mums pietrūks veselā saprāta un drosmes vienreiz sadūšoties un apturēt homoseksuālisma izplatīšanos? Vai nav pienācis pēdējais laiks apvienot pūliņus šīs parādības izskaušanā? Vai krimināllikums jāpapildina ar pantu "Par homoseksuālisma propagandu un pederastiju"?

"Vieda" piedāvā tādus radošo darbu tematus kā "Homoseksuālisms - normāla parādība vai sātanisms", "Homoseksuālisms - cilvēces kauns un negods - ir jāaizliedz ar likumu", "Vai Latvijai jāiestājas Eiropas Savienībā, kura atbalsta Svētā Gara zaimošanu, atļaujot viendzimuma "laulības"" un "Homoseksuālisms - jebkuras civilizācijas deģenerācijas pazīme un bojāejas priekšvēstnesis".

Apgāds konkursa pieteikumā aicina homoseksuālisma aizstāvjus bezjēdzīgi nekritizēt šo konkursu, bet gan rīkot savu konkursu, "kura jautājumi pilnīgi atbilsts viņu perversajam pasaules uzskatam un apziņas līmenim, piemēram, "Pederasti - izcilie mēslu kulšanas meistari - sabiedrības virzošais spēks" vai "Mīlestība starp vīrieti un sievieti - cilvēces kauns un negods".

Savukārt, Valsts cilvēktiesību biroja vadītājs Olafs Brūvers ir sašutis par apgāda "Vieda" nule izsludināto konkursu "Latvija bez homoseksuālisma" un konkursa rakstu tematus uzskata par rupju cilvēku tiesību pārkāpumu, kurā manāms naids pret citādi dzīvojošiem cilvēkiem, sacīja Brūvers.

Viņš teica, ka pagaidām sīkāk nevar komentēt "Viedas" konkursu, jo nav iepazinies ar tā nolikumu, taču nosauktie temati viņā radījuši sašutumu. "Tie ir tādi jautājumi, kas sliecas pāri visām mēra sajūtām - var prasīt dažādas lietas - ko domā par homoseksuālismu, kā to uztver, bet šajos jautājumos skaidri parādīta nostāja, bez citas izvēles iespējām," pauda Brūvers. Viņš uzdos sava biroja juristiem iegūt konkursa nolikumu, izvērtēt to un pēc tam izspriest, kā tālāk varētu rīkoties Valsts cilvēktiesību birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!