Apgāda "Vieda" otrajam izsludinātajam konkursam par dekolonizācijas likumprojekta izstrādi un krimināllikuma papildinājumiem, paredzot atbildību par atteikšanos no Latvijas dekolonizācijas, kopš augusta nogales iesniegti seši darbi, informēja apgāda direktors Aivars Garda.
Viņš gan norādīja, ka pirmā konkursa pieredze liecina, ka vairums darbu tiekot iesūtīti tikai pēdējās pieteikšanās dienās. Tādējādi pašreizējo konkursantu aktivitāti viņš vērtē kā labu, jo šis konkurss esot grūtāks nekā iepriekšējais. Pašreizējie darbi piedāvājot dažādus priekšlikumus krimināllikumā, paredzot konkrētus soda mērus un soda izciešanas termiņus par pārkāpumiem.

Konkursa rīkošanu apgāda vadība pamatoja ar apgalvojumu, ka viņu iepriekšējā konkursa mērķis esot bijis jaunatnes viedokļa izzināšana par šo jautājumu, bet valdības uzdevums esot izstrādāt likumu par dekolonizāciju. Tā kā valdība neko nedarot, tapusi ideja par jaunu konkursu, uzskata konkursa rīkotāji.

Priekšlikumus konkursam "Vieda" gaidīs līdz 15.oktobrim un labākajam darbam būs 300 latu prēmija. Visi konkursa dalībnieki saņems piemiņas diplomus. Labākie darbi tikšot nosūtīti ANO dekolonizācijas komisijai, Valsts prezidentei, Saeimas priekšsēdētājam, Ministru prezidentam, Saeimas Juridiskajai komisijai. Ja darbi būšot tikpat kvalitatīvi kā grāmatā "Nevienam mēs Latviju nedodam" publicētie, tie tiks izdoti atsevišķā grāmatā 2001.gada beigās 2002.gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!