Foto: LETA

Partijas "Vienotība" Rīgas nodaļas kopsapulcē ceturtdien vēlu vakarā par nodaļas vadītāju ievēlēts Rīgas domes deputāts Olafs Pulks, kurš bijis vienīgais pretendents uz šo amatu. Kopsapulcē arī pieņemta rezolūcija, apņemoties nepieļaut Rīgas pretnostatīšanu Latvijai.

Tāpat ievēlēta arī jauna "Vienotības" Rīgas nodaļas valde – tajā darbosies Marija Balcere, Sanita Stelpe-Segliņa, Evija Kolberga, Nils Josts, Edgars Engīzers un Edgars Ikstens, kā arī Rīgas domes deputāti Kārlis Strēlis un Valdis Gavars.

Kopumā uz astoņām vietām valdē pretendēja 11 kandidāti, ieskaitot Krišjāni Liepiņu, Ainaru Lodziņu un Gunu Skangali.

"Vienotības" Rīgas nodaļas sapulcē pieņemtajā rezolūcijā kopsapulce nosoda Rīgas domes vadības izvairīšanos no atbildības par Zolitūdes traģēdiju un Rīgas pilsētas būvvaldes bezdarbības un nolaidības attaisnošanu

Rezolūcijā partijas biedri apņemas nepieļaut iedzīvotāju šķelšanu, Rīgas pretnostatīšanu Latvijai un ekonomiski nepamatotu lēmumu pieņemšanu. Lai to novērstu, "Vienotība" aicina valdību nepieļaut braukšanas maksas diferenciāciju Rīgas sabiedriskajā transportā pēc deklarētās dzīvesvietas, kā arī aicina nodot sabiedriskā transporta braukšanas tarifu apstiprināšanu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai, lai tā kā institucionāli un funkcionāli neatkarīgs, pilntiesīgs un autonoms publisko tiesību subjekts veiktu šī sabiedriskā pakalpojuma regulēšanu Rīgas pilsētā.

Lai nodrošinātu taisnīgu nodokļu apjomu, "Vienotība" aicina Saeimu risināt piespiedu zemes nomas noteikšanas kārtību, kuras rezultātā dzīvokļu īpašniekiem bieži ir jāmaksā nesamērīgi lielas nekustamā īpašuma nodokļa maksas.

Savukārt, lai nostiprinātu latviešu valodas kā valsts valodas pozīcijas valstī un dotu iespēju visiem Latvijas bērniem labi apgūt latviešu valodu jau skolas laikā, "Vienotības" Rīgas nodaļa atbalsta Laimdotas Straujumas valdības koalīcijas partiju sadarbības līguma apņemšanos īstenot pāreju uz latviešu valodu kā vienīgo mācību valodu līdz Latvijas valsts simtgadei 2018.gadā.

"Enerģiski jāvēršas pret jebkādiem latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas ierobežojumiem mācību iestādēs, darba vietās, pašvaldību institūcijās, jāveicina latviešu valodas lomas nostiprināšanu pirmskolas un vispārizglītojošajās skolās," pausts rezolūcijā.

Lai nepieļautu rīdzinieku "nodokļu naudas izšķērdēšanu nepārdomātu, tuvredzīgu vai politisku mērķu vārdā", partijas Rīgas nodaļa aicina Latvijas Republikas Finanšu ministriju un VARAM rūpīgi sekot Rīgas domes īstenotajai saimniekošanai, budžeta plānošanai un deficīta lielumam, nodokļu maksātāju naudas lietderīgam izmantojumam.

Kopsapulces rezolūcijā deklarēts, ka "Vienotības" Rīgas nodaļas mērķis ir veidot Rīgu kā darbīgu, draudzīgu, gudru un latvisku Ziemeļeiropas pilsētu, kuras labklājības pamatā ir darbs, izglītība un jaunrade.

"Vienotība" par savu uzdevumu uzskata Latvijas kā vienotas, nacionālas, eiropeiskas un demokrātiskas valsts nostiprināšanu, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela un droša par nākotni. Rīgas nodaļa ir lielākā partijas vienība, kuras uzdevums ir rūpēties gan par galvaspilsētu un tās iedzīvotājiem, gan Latvijas kopību, nepieļaujot tendences, kas var šķelt valsti un tautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!