Foto: F64
Apvienība "Vienotība" ceturtdien publiskoja 10 .Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstu, programmu un oficiāli nominēja premjera amatam tagadējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski (JL).

Rīgas vēlēšanu apgabalā "Vienotības" līderi būs apvienības un "Pilsoniskās savienības" vadītājs, Rīgas domnieks Ģirts Valdis Kristovskis, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) un ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide (SCP).

Vidzemes vēlēšanu apgabalā saraksta līderi būs Dombrovskis, bijušais ārlietu ministrs, Saeimas deputāts Artis Pabriks (SCP) un deputāte Ilma Čepāne (PS).

Latgales apgabalā saraksta augšgalā būs bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Aleksejs Loskutovs (SCP), Līvija Plavinska un Saeimas deputāte Sarmīte Ķikuste (JL).

Zemgalē "Vienotības" sarakstā pirmie trīs numuri atvēlēti bijušajai laikraksta "Diena" redaktorei un "Lietussargu grupas" līderei Sarmītei Ēertei (PS), Ansim Saliņam (PS) un ekonomikas ministram Artim Kamparam (JL).

Savukārt Kurzemē "Vienotības" sarakstā augšgalā būs JL vadītāja un Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa, JL Saeimas frakcijas vadītāja vietniece Silva Bendrāte un SCP valdes locekle Karīna Korne.

Ceturtdien "Vienotība" rīkoja visu deputātu kandidātu kopsapulci, kurā Dombrovskis iepazīstināja apvienības kandidātus ar vēlēšanu programmu un ekonomiskajām vadlīnijām. Viņš uzsvēra, ka jāturpina strādāt pie ekonomikas struktūras izmaiņām, lai tā vairs nebalstītos uz iekšējo patēriņu, lētajiem kredītiem un spekulācijām ar nekustamajiem īpašumiem, bet gan būtu vērsta uz eksportu un ražošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!