Foto: F64
Apvienība "Vienotība", kurā ietilpst partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai", beidzot reģistrēta kā vienota partija, pastāstīja apvienības līdere Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa par šo faktu pauda gandarījumu un izrādīja lielu prieku, ka partija reģistrēta zīmīgajā datumā - 2011.gada 11.novembrī.

Plānots, ka jaunās partijas pirmais kongress notiks pēc nepilnām divām nedēļām, 26.novembrī, Tukumā.

Patlaban kā divi reālākie pretendenti "Vienotības" partijas priekšsēdētāja amatam tiek minēti Āboltiņa un premjers Valdis Dombrovskis. Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka par šo jautājumu šodien varētu spriest "Vienotības" valde un nolemt, kurš no abiem minētajiem tiks virzīts kā partijas valdes priekšsēdētāja amata kandidāts. Visticamāk, ka Dombrovskis varētu atteikties no kandidēšanas un virzīt šim amatam Āboltiņu.

Āboltiņa šādu iespēju nedz apstiprināja, nedz noliedza, vien norādot, ka "Vienotības" valde šodien spriedīs par gaidāmā kongresa tehniskajiem jautājumiem.

Kā ziņots, 6.augustā Valkā tika nodibināta partija "Vienotība", apvienojoties trīs partijām - "Jaunajam laikam", "Pilsoniskajai savienībai" un "Sabiedrībai citai politikai". Reorganizācijas līgumu parakstīja partiju līderi - apvienības "Vienotība" priekšsēdētāja Āboltiņa un līdzpriekšsēdētāji Ģirts Valdis Kristovskis un Aigars Štokenbergs.

Reorganizācijas līgumā noteikts "Vienotības" valdes sastāvs, kurš turpinās darbu līdz partijas pirmajam kongresam. Saskaņā ar reorganizācijas līgumu "Vienotības" valdi veido tās priekšsēdētāja Āboltiņa, kā arī Štokenbergs, Kristovskis, Dombrovskis, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Dzintars Zaķis, Arvils Ašeradens, Aleksejs Loskutovs, Silva Bendrāte, Sanita Stelpe, Karīna Korna, Edgars Jaunups, Jānis Avotiņš un Krišjānis Bušs.

Kā ziņots, "Vienotības" valde nesen partijas ģenerālsekretāra amatā vienbalsīgi apstiprināja bijušo ekonomikas ministru Arti Kamparu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!