Īpašums ostas teritorijā, par ko pašreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) tā sauktajās ''Rīdzenes sarunās'' runājis ar toreizējo Rīgas vicemēru Aināru Šleseru pastarpināti caur divām firmām pieder ''Latvijas Gāzes'' (LG) valdes loceklim Gintam Freibergam un Līgai Bergai, atklājis žurnāls "Ir".

Saskaņā ar "Ir" vēstīto, īpašums – divi zemes gabali astoņu hektāru platībā –, kura pārdošanai Dūklavs Rīdzenes sarunās lūdzis Šlesera palīdzību, atrodas Daugavas kreisajā krastā netālu no ''Latvijas Propāna gāzes'' eksporta bāzes.

Īpašums kopš 2005. gada pieder uzņēmumam ''Krēmeri 2005'', kas savukārt kopš 2008. gada pilnībā pieder kompānijai ''Vilandres'', kuras īpašnieki vienādās daļās ir Freibergs un Berga, bet valdes locekle abās firmās ir Līgas Bergas meita Elīna Berga.

Dūklavs līdzīgi kā iepriekš, arī šoreiz žurnālistiem noliedzis saistību ar šo zemes gabalu un iespējamās slēptās īpašumtiesības. Vienlaikus viņš atzinis, ka ar Bergu ģimeni viņu vieno senas personiskas saites. Savukārt Freibergu viņš nepazīstot.

Līga Berga un Freibergs žurnāla atklāto nav komentējuši, turpretim Elīna Berga vien norādījusi, ka viņas rīcībā nav vairāk informācijas par zemes gabala īpašniekiem, kā publiski pieejamajos reģistros.

Jau ziņots, ka žurnāls "Ir", publicējot ietekmīgu politiķu sarunas viesnīcā "Rīdzene", apraksta kādu epizodi no 2010. gada, kad Šlesers pusdienojis kopā ar Dūklavu. Cita starpā Dūklavs sarunas laikā palūdzis Šleseram kā brīvostas valdes priekšsēdētājam "vienu praktisku jautājumu". "Man arī tanī skaitā ostā viens zemes gabals pieder tīri privāti," stāstījis ministrs. Īpašums esot Daugavas kreisajā pusē, vairāki hektāri. "tur zem vienas firmiņas jeb zem divām viņš tagad ir piereģistrēts." Īpašnieki esot vairāki, turklāt visi "zem svešām famīlijām". Pašam Dūklavam, kā noprotams no sarunām, piederot 10% zemes, bet tagad kompanjoni vēlētos īpašumu pārdot un saņemt "15 ļimončikus". Šlesers viņam atbildējis, ka par tādām naudām nav ko sapņot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!