Foto: DELFI
Latvijas bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga saņēmusi signālus no Eiropas Komisijas un vairāku valstu līderiem, ka Latvijai noteikti jāievēro vienošanās ar starptautiskā aizdevuma devējiem par budžeta deficīta un izdevumu samazinājuma apmēru, lai mūsu valsts nezaudētu uzticību. To Vīķe-Freiberga svētdien apliecināja intervijā LNT Ziņām.

"Viselementārākā lieta jebkādās attiecībās, vai tās būtu politiskas vai ekonomiskas, ir uzticība norunātam vārdam un kopā izlemtajam. Ja cilvēki sāk mētāties un parakstīt kaut ko vienu mēnesi un nākamreiz tam pagriezt muguru, kā var sagaidīt, ka viņi būs gatavi ar mums sadarboties un palīdzēt? Tas taču nav iespējams," sacīja Vīķe-Freiberga

Eksprezidenti sanikno varbūtība, ka iespējamā starptautisko saistību nepildīšana varētu būt saistīta ar Saeimas vēlēšanām, kas notiks pēc gada. Ja tas ir saistīts ar vēlēšanām, tad politiķi būtu pelnījuši, ka neviens par viņiem nebalso, uzskata bijusī prezidente.

"Es to teikšu ļoti brutālā veidā. Par to nedrīkst šobrīd domāt. Viņiem ir jādomā par valsti un valsts situācijas glābšanu. Ja viņi domā par savu popularitāti, tad viņi ir perami tādā veidā, ka par viņiem nevar nākamreiz balsot," uzsver bijusī prezidente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!