Foto: stock.xchng

Aizvadītajā diennaktī Rīgā zem vilciena pakļuvis kāds 44 gadus vecs vīrietis, kurš mediķu ierašanās brīdī bija jau miris, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Aizvadītajā diennaktī mediķi slimnīcā arī nogādājuši kādu 12 gadu vecu zēnu ar vairākiem savainojumiem pēdā. Negadījums noticis, zēnam skaldot malku un iecērtot sev pēdā. Trieciena rezultātā pēdai bojātas cīpslas, kā arī daļēji amputēts viens no pirkstiem.

Aizvadītajā diennaktī mediķi slimnīcā ar dažādām traumām nogādājuši arī vēl vairākus citus bērnus un pieaugušos.

Piemēram, kāds 14 gadus vecs zēns Kurzemē kritis no velosipēda un guvis atslēgas kaula lūzumu, kā arī smadzeņu satricinājumu. Smadzeņu satricinājumu, kā arī, iespējams, sejas kaula lūzumu, krītot no velosipēda, guvusi arī kāda četru gadus veca meitene Vidzemē.

Sadzīves apstākļos cietuši vairāki pieaugušie. Tostarp 56 gadus vecs vīrietis Zemgalē, gribēdams nolikt malā fleksi, aizķēra drēbes un iezāģēja augšstilbā. Savukārt kāds 30 gadus vecs vīrietis Vidzemē zāģējis kokam zarus un nokritis no vairāku metru augstuma, gūstot mugurkaula bojājumus un vēdera iekšējo orgānu traumu.

Vaļēju rokas lūzumu, kā arī cīpslu un muskuļu bojājumus guvis kāds 50 gadus vecs vīrietis Zemgalē, kad, mainot riteni kravas auto, izslīdēja donkrats un ritenis vīrietim uzkrita uz rokas.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies 1074 izsaukumos, no kuriem 228 saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!