Foto: DELFI

Svētdien mediķi Kurzemē devušies palīgā kādam 58 gadus vecam vīrietim, kurš smagi savainojies, mēģinot izjaukt nejauši uzietu spridzekli, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Paštaisīto spridzekli vīrietis bija nejauši uzgājis pie atkritumu kastēm. Kad viņš mēģinājis to izjaukt, spridzeklis eksplodējis. Vīrietis guvis sejas, abu roku, plaukstu, vēdera apdegumus, kā arī plēstas brūces dažādās ķermeņa vietās. Pašlaik vīrietis ārstējas slimnīcā Rīgā.

Dažādas sadzīves traumas aizvadītajā diennaktī cilvēki guvuši arī citviet Latvijā. Piemēram, kāda 26 gadus veca sieviete Vidzemē slimnīcā nokļuvusi pēc tam, kad mazgājot grīdu, aizķērusi uz plīts novietotu verdošu ūdens katru un guvusi kakla un plecu apdegumus.

Savukārt kāda 70 gadus vecai kurzemniecei mediķi snieguši palīdzību pēc tam, kad viņa, sajaucot traukus, nejauši iedzērusi kanalizācijas tīrīšanas līdzekli.

Cilvēki cietuši arī satiksmes negadījumos. Piemēram, kāda 35 gadus veca sieviete galvas smadzeņu satricinājumu guvusi, līkumā zaudējot vadību pār motociklu un iebraucot grāvī.

Pavisam NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies 1082 izsaukumos, savukārt slimnīcā nogādāts 201 cietušais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!