Foto: LETA
Trešdien no rīta ziemas stihija turpināja sagādāt problēmas elektroapgādē - sniega svaru neizturējuši lūzuši koki radījuši jaunus bojājumus elektrolīnijās arī Kurzemē un Vidzemē, un kopumā valstī bez elektroapgādes bija aptuveni 19 000 klientu. Savukārt situācija Latgalē pakāpeniski uzlabojas, portālu "Delfi" informēja "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis.

Foto galerija

Trešdien no rīta Latgalē elektrības padeve vēl nebija atjaunota aptuveni 14 000 klientu jeb aptuveni par 4000 mazāk nekā otrdien. Rēzeknes apkaimē bez elektrības bija vēl aptuveni 4000 klientu (otrdien aptuveni 8000), Preiļu apkaimē – ap 1000 (otrdien ap 2000 klientu).

Taču "bojājumu ģeogrāfija nekļūst šaurāka", atzīst Siksnis, norādot, ka sniega dēļ elektroenerģijas padeves traucējumi konstatēti arī dažviet Vidzemē un Kurzemē, kur iepriekš sniegs nebija nodarījis lielus postījumus.

Jau ziņots, ka ap Ziemassvētkiem sniega un elektrības vadu apledojuma dēļ daudzviet radās problēmas ar elektroapgādi. AS "Sadales tīkls" 1.janvārī izsludināja ārkārtas situāciju sadales elektriskajos tīklos. Vairākās Latgales vietās cilvēki bez elektrības ir jau vairāk kā nedēļu. Elektrības atjaunošanas darbos iesaistīti ne tikai "Latvenergo" spēki, bet arī armija un robežsardze.

Tikmēr Latgales pašvaldības kritizē energoapgādes koncernu par nespēju operatīvi atrisināt situāciju. Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs trešdien aicināja valdību izsludināt ārkārtas stāvokli, taču premjers Valdis Dombrovskis (V) uzskata, ka šobrīd situāciju nevar uzskatīt par energokrīzi, jo elektrības padeves traucējumi nav tik lielā apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!