Foto: LETA
Bijušais muitas vadītājs Kalvis Vītoliņš, neredzot jaunievēlētās Saeimas vairākuma atbalstu, otrdien izstājies no konkursa uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, portālam "Delfi" apliecināja Vītoliņš.

Arī Valsts kancelejā portālam "Delfi" apliecināja, ka iesniegums par izstāšanos no Vītoliņa saņemts.

"Pie pašreizējā Saeimas salikuma es neredzu sev 51% atbalstu, tāpēc man atliktu tirgošanās, bet es neesmu pērkams kažoks," savu lēmumu skaidroja Vītoliņš, norādot, ka nolēmis netērēt savu laiku. Jurists pastāstīja, ka saņēmis arī citus darba piedāvājumus, kurus vērtēs.

No palikušajiem KNBA vadītāja pretendentiem kā labāko un piemērotāko Vītoliņš minēja KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Lienīti Šikori, izsakot cerību, ka viņai būs Saeimas vairākuma atbalsts.

Jau vēstīts, ka KNAB priekšnieka amata konkursa otrajā kārtā turpina vērtēt piecus pretendentus. Kopumā bija pieteikušies 13 pretendenti.

Otrajai kārtai virzīti KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, bijušais Valsts ieņēmumu dienesta muitas vadītājs, pašlaik SIA "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks Kalvis Vītoliņš un bijušais iekšlietu ministrs un galvenais valsts notārs, tagadējais uzņēmējs Māris Gulbis.

Amats ir vakants pēc iepriekšējā KNAB vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!