Foto: US Army

Divu dienu darba vizītē Latvijā ceturtdien, 6.novembrī, ieradīsies ASV Nacionālās gvardes komandieris ģenerālis Frenks Grass, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Ģenerālis Grass tiksies ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni un ministrijas amatpersonām, kā arī Zemessardzes komandieri brigādes ģenerāli Leonīdu Kalniņu, pārrunājot abu valstu militāro sadarbību, kā arī starptautiskās un reģionālās drošības jautājumus.

Divpusējās sarunās ASV Nacionālās gvardes komandieris iepazīsies arī ar Latvijas Zemessardzes attīstības plānu.

Grass apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Sauszemes spēku brigādes komandieri pulkvedi Mārtiņu Libertu un operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros Latvijā izvietotās ASV 1.kavalērijas divīzijas 1.brigādes kaujas vienības vadību.

Vizītes noslēgumā Grass tiksies ar triju Baltijas valstu bruņoto spēku komandieriem, kuri piedalās Latvijā notiekošajā Baltijas valstu Militārās komitejas kārtējā sanāksmē.

Jau kopš 1992.gada Nacionālie bruņotie spēki cieši sadarbojas ar Mičiganas pavalsts Nacionālo gvardi, organizējot militāro apmācību procesu karavīriem, kopīgas militārās mācības un īstenojot citus sadarbības projektus gan ASV, gan arī Latvijā.

Viens no sadarbības piemēriem ir starptautiskā operācija Afganistānā, kur kopīgajā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā abu valstu karavīri veica Afganistānas Nacionālās armijas karavīru apmācību. Abu valstu karavīri ir sadarbojušies arī Libērijas armijas virsnieku un instruktoru apmācības sistēmas izveidošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!