Foto: LETA
Valdība otrdien līdzšinējo Valsts kancelejas (VK) direktora vietnieci Baibu Pētersoni pārcēla Valsts administrācijas skolas (VAS) direktora amatā, savukārt pašreizējais VAS direktors Uģis Rusmanis iecelts par Pētersones palīgu.

Jaunos pienākumus Pētersone un Rusmanis sāks pildīt šā gada 14.janvārī.

Rīkojuma projekta anotācijā norādīts, ka Pētersoni uz VAS pārceļ, lai iestāde pilnvērtīgi sagatavotos Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā. Šim nolūkam nepieciešams pilnveidot skolas darbu un sagatavot īpašas apmācības programmas ierēdņiem, norādīts valdībā iesniegtajos dokumentos.

Pētersone pēc apstiprināšanas jaunajā amatā uzsvēra, ka nozīmīgākais uzdevums būs VAS darbības modeļa radikāla pārveide, pakāpeniski pārejot uz pašfinansēšanās modeli un ievērojami paplašinot skolas aktivitātes ārvalstu projektu īstenošanā un finansējuma piesaistē, vienlaikus uzsākot ES prezidentūrai nepieciešamo apmācību nodrošināšanu.

Pētersone līdz šim bija Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes attīstības un politikas koordinācijas lietās.
VK informē, ka šis amats tiks likvidēts.

VK Pētersone strādā jau kopš 2003.gada. Pirms tam viņa ieņēma dažādus amatus Izglītības ministrijā, tostarp bija tās valsts sekretāre, bet vēl iepriekš strādāja Zinātņu akadēmijas Filozofijas un tiesību institūtā.

VAS ir Valsts kancelejas pārraudzībā esoša iestāde, kas īsteno valsts politiku valsts civildienesta ierēdņu un valsts pārvaldes darbinieku izglītības un profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanas jomā.

Jau vēstīts, ka VK ar šā gada sākumu pameta arī ilggadīgā iestādes vadītāja Gunta Veismane. Viņas vietā valdība iecēla Elitu Dreimani - līdzšinējo VK direktores vietnieci jurdiskajos jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!