Foto: DELFI
Līdz nākamgad paredzētajām pašvaldību vēlēšanām nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) centīsies atvērt pārstāvniecības visos Latvijas reģionos, šodien apvienības rīkotajā konferencē sacīja Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

Viņš informēja, ka visos Latvijas novados darbosies VL-TB/LNNK koordinatori, kas uzturēs kontaktus ar reģionālajiem apvienības pārstāvjiem un apvienības valdi.

Tāpat Dombrava minēja, ka apvienība patlaban strādā pie tā, lai "Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā" būtu noteikts, ka pašvaldību vēlēšanās tiesības vēlēt ir personai, kura vēlēšanu dienā sasniegusi 16 gadu vecumu, jo patlaban tie ir 18.

Dombrava arī uzsvēra, ka apvienība līdz nākamajām pašvaldības vēlēšanām īpaši pievērsīsies pozīciju stiprināšanai Latgalē, kur plānots attīstīt nodaļu tīklu.

Jau ziņots, ka, lai apspriestu būtiskākās politiskās aktualitātes un paveikto darbā valdībā un Saeimā, kā arī dalību gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās VL-TB/LNNK šodien Rīgas latviešu biedrības namā rīkoja konferenci.

Konferenci ar ievada ziņojumu atklāja partijas līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars. Ar ziņojumiem par darbu valdībā un Tieslietu ministrijā uzstājās apvienības līdzpriekšsēdētājs, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, par darbu Saeimā runāja frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis, par būtiskākajām norisēm Eiropas Parlamentā (EP) - EP deputāts Roberts Zīle, bet par aktualitātēm Kultūras ministrijā - kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Ar īpašu uzrunu "Latviešu valodas statuss: pašreizējā situācija un nākotnes izredzes" konferencē uzstājās VL-TB/LNNK frakcijas Saeimas deputāte filoloģijas zinātņu doktore Vineta Poriņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!