Foto: VUGD

Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis četras jaunas specializētās autocisternas "Iveco Magirus TLF 3000", ar kurām jau tuvākajā laikā uz izsaukumiem dosies Alūksnes, Preiļu, Dobeles un Ventspils ugunsdzēsēji, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Kopumā VUGD šogad saņems 38 jaunas un modernas ugunsdzēsības automašīnas. Jaunie specializētie transportlīdzekļi pilnībā aprīkoti ar modernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, kā arī pielāgoti VUGD vajadzībām.

Patlaban VUGD rīcībā esošais tehniskais nodrošinājums joprojām ir nepietiekams, jo no 338 ugunsdzēsībai un glābšanas darbiem paredzētajiem transportlīdzekļiem lielākā daļa ir vecāki par 20 gadiem un 46% no tiem ir uz ZIL, GAZ un KAMAZ bāzes, situāciju ieskicē dienests.

Lai uzlabotu šo situāciju, Ministru kabinets iepriekš piešķīris vairāk nekā 36 miljonus eiro VUGD autotehnikas iegādei. Par šiem līdzekļiem plānots pirkt vairāk nekā 80 jaunus specializētus transportlīdzekļus. Tāpat paredzēts transportlīdzekļus iegādāties ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansēto projektu palīdzību.

VUGD skaidro, ka līdz ar jauno ugunsdzēsības auto saņemšanu situācija ugunsdzēsības un glābšanas jomā visā Latvijā tiek jūtami uzlabota.

Automobiļus, ko nomainīs jaunās automašīnas un kuri ir labā tehniskā stāvoklī, pārvietos uz citām struktūrvienībām.

Līdz ar to gandrīz visās VUGD struktūrvienībās līdz 2018. gada beigām plānota visu auto nomaiņa ar jauniem vai nedaudz jaunākiem specializētajiem automobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!