Foto: LETA

Einara Repšes vadībā dibinātā biedrība "Latvijas attīstībai" ir radīta, lai reinkarnētu "Jauno laiku" un varētu veiksmīgi ieņemt uzņēmēju partijas nišu, sacīja "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Viņš atzina, ka līdz ar biedrības izveidi un tās iespējamu pārtapšanu par politisku spēku rastos spriedze Latvijas politiskajā vidē un līdz ar to ir paredzama plašāka pievēršanās uzņēmējdarbības jautājumiem. Tas arī pašreizējām partijām liktu "pievērsties dažam labam nepadarītam darbam ekonomiskās attīstības jomā". Tomēr kopumā biedrības izveide, ņemot vērā tās plānus un iesaistītos cilvēkus, saistāma ar vadmotīvu "reinkarnēt "Jaunā laika" sajūtu", uzskata politiķis.

Viņš norādīja ‒ ja biedrība pārtaps par politisku spēku, ar to ir iespējama sadarbība.
"Organizācijai, kas ir tendēta uz uzņēmējdarbību, ir iespējas iekļauties kopējā politiskajā spektrā. Šī niša Latvijā pašlaik faktiski ir brīva," sacīja "Vienotības" frakcijas vadītājs. Viņš gan nezinot, vai un kad no jaunās biedrības varētu izveidoties jauns politisks spēks, taču ir iespējama "Vienotības" sadarbība ar to.

Zaķis norādīja ‒ lai arī jaunās biedrības finansētāju vidū ir vairāki bijušie "Vienotības" sponsori, uz partijas finansiālo stāvokli tas nekādas sekas neatstās, jo vairums jaunveidotās "Latvijas attīstībai" biedru jau kādu laiku ar "Vienotību" nav sadarbojušies.

Tie pašreizējie "Vienotības" biedri, kuri ir izveidojuši jauno biedrību, ‒ Einars Repše un Edgars Jaunups ‒ pašlaik paliks "Vienotības" biedru vidū, pastāstīja Zaķis un piebilda, ka tas, protams, mainīsies, ja biedrība pārtaps par politisku spēku.

Jau vēstīts, ka Einara Repšes ("Vienotība") vadībā nodibināta biedrība "Latvijas attīstībai", kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Bijušais politiķis Repše neizslēdz arī partijas izveidi.

Biedrības dibinātāju vidū bez Repšes, Berķa un Belokoņa ir arī "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Repše apliecināja, ka joprojām ir "Vienotības" biedrs un augsti vērtē tās līdz šim padarīto. Taču uz jautājumu, vai uz biedrības pamata taps jauna partija, Repše atbildēja, ka "izmantos visas nepieciešamās metodes, lai tuvotos biedrības mērķim – atbalstīt Latvijas attīstību".

"Ja tas būs nepieciešams, es neizslēdzu veidot politisku partiju," apliecināja Repše. "Es saskatu gan Zatlera Reformu partijā, gan "Vienotībā" nopietnus sadarbības partnerus."

Repše gan nepiekrita, ka "Vienotība" varētu nogrimt, jo šis politiskais spēks dara vajadzīgu darbu.

Repše bija "Jaunā laika" dibinātājs un tās pirmais vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!