Foto: PantherMedia/Scanpix
Mākslinieks Dainis Ozoliņš kopā ar domubiedru Edgaru Rozentālu, kuri, protestējot pret izbraucējiem no Liepājas uz Rīgas lidostu velk zārku, otrdien cer sasniegt Skrundu.

Ozoliņš pastāstīja, ka šobrīd zārks no Liepājas aizvilkts tālāk pa Durbi. Naktī zārks gan nav vilkts – abi vīrieši nakšņojuši pie kādas lauku sētas.

Ceļā sastapto cilvēku attieksme esot atšķirīga. Autovadītāji viņiem signalizējot, kāda garāmbraucoša ģimene abiem uzdāvinājusi atstarojošās vestes, lai protesta akcijas rīkotāji uz ceļa būtu pamanāmi diennakts tumšajā laikā, savukārt kāds lauku sētas saimnieks paudis negatīvu attieksmi, norādot, ka vīrieši rotaļājas ar nāvi.

Jau vēstīts, ka abi vīrieši pirmdien sāka savdabīgu protesta akciju – viņi no Liepājas velk zārku uz Rīgas lidostu, lai protestētu pret iedzīvotājiem, kuri emigrē no valsts.

Ozoliņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka akcija sākās Liepājas autoostā. Viņi no Liepājas uz Rīgas lidostu iet kājām, ratiņos velkot līdzi koka zārku. Tajā ievietota pārtika, ģitāra un viss ceļam nepieciešamais.

Mākslinieks norādīja, ka šādi protestē pret izbraucējiem, kuri, emigrējot no Latvijas, bezatbildīgi izturas pret valsti un tautu. "Mēs apbērēsim Latvijas nākotni," teica Ozoliņš.

Abi protestētāji Rīgas lidostu plāno sasniegt piektdienas rītā vai vakarā. Galamērķī iecerēts rīkot bēru ceremoniju un atskaņot bēru maršu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!