Foto: LETA
Eksprezidenta Valda Zatlera dibinātā Zatlera Reformu partija (ZRP) pēc Saeimas vēlēšanām nekādā gadījumā nesadarbosies ar Zaļo un Zemnieku savienību, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" paudis Zatlers.

Zatlers klāstījis, ka viņa partijas mērķis ir iegūt lielāko balsu skaitu nākamajā parlamentā, nākamais mērķis ir vadīt valdību vai būt valdībā, atkarībā no tā, kā lems vēlētāji, bet "nākamais mērķis ir pārliecinoši uzvarēt aiznākamajās Saeimas vēlēšanās pēc trim gadiem".

Zatlers atgādināja, ka jau iepriekš viņa partija ir vairākkārt uzsvērusi, ka vienīgā partija, ar kuru nevarēs nesadarboties, "ir tā, kurā būs oligarhu nauda un tieša ietekme". "Kā to rāda priekšvēlēšanu prognozes un aptaujas, vienīgā šāda partija varētu būt Zaļo un Zemnieku savienība. Tur ir šī sarkanā līnija. Ar vienu vienīgu mērķi – nepieļaut, ka oligarhiem un noteiktām biznesa grupām ir ietekme uz Latvijas politiku un valdību," paudis Zatlers.

Viņš skaidrojis, ka pēc vēlēšanām, kad vēlētāji būs pateikuši savu vārdu, ZRP sēdīsies pie sarunu galda ar visām partijām un mēģinās noskaidrot, ar kurām mēs var īstenot savu programmu, bet ar ZZS sadarbība nav iespējama. "Es gribu teikt vēlētājiem – ja jūs negribat oligarhu varu Latvijā – nebalsojiet par viņiem!" uzsvēris Zatelrs.

Viņš gan atzina, ka ZZS premjera amata kandidāta, Ventspils mēra Aivara Lemberga politiskā ietekme ir samazinājusies, un, pēc, eksprezidenta domām, tā samazināsies pēc vēlēšanām vēl vairāk.

Jau ziņots, ka jau iepriekš ZRP definēja principus sadarbībai ar "Saskaņas centru" un Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK. Ja Zatlera Reformu partija nonāks nākamajā Saeimā un varēs lemt par koalīcijas partneriem, tad attiecībās ar SC un Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK tā vispirms vēlēsies "skaidras atbildes" uz partijai būtiskiem jautājumiem, savukārt ar "Vienotību" ZRP jau tagad ir gatava "nopietni debatēt, lai meklētu iespējami labākos virzienus valsts attīstībai".

ZRP nodibināta 23.jūlijā, kad notika Zatlera ierosinātais referendums par Saeimas atlaišanu. Zatlers pēc nepārvēlēšanas prezidenta amatā nolēma iesaistīties politikā un dibināt savu partiju. Viņš noraidīja piedāvājumu pievienoties partiju apvienībai "Vienotība", jo, viņaprāt, tad neizdotos izveidot valdību bez oligarhu partijām - Latvijas Pirmās partijas, ZZS un nu jau likvidētās Tautas partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!