Valsts prezidents Valdis Zatlers uzaicinājis pāvestu Benediktu XVI apmeklēt Latviju, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Ielūgumu un sveicienus no Zatlera ceturtdien pāvestam nodeva Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Einars Semanis. Vēstnieks eminencei nodeva akreditācijas vēstules.

Savukārt Pāvests lūdza nodot viņa vislabākos novēlējumus un apsveikumus Ziemassvētkos Zatleram un visai Latvijas tautai.

Savā rakstiskajā uzrunā vēstniekam pāvests uzsvēra sirsnīgās attiecības starp Svēto Krēslu un Latviju. Pāvests atzīmēja, ka "Baltijas ceļš", kura 20. gadadiena tiek atzīmēta šogad, bija simbols ticībai tādām pamatvērtībām kā brīvība, patiesība, taisnīgums un solidaritāte. Tās veido Eiropas kultūru un galvenos institūtus un sakņojas kristietības tradīcijā.

Atminoties Pāvesta Jāņa Pāvila II vizīti Latvijā, Pāvests norādīja uz Jāņa Pāvila II toreiz izteikto domu par lielākās vienotības meklēšanu kristiešu vidū, kas kalpo arī nacionālajai vienotībai un atjaunotnei. Runājot par ekonomiskās krīzes radītajām problēmām, pāvests izteica stingru pārliecību, ka Latvija noteikti atradīs efektīvus ceļus, lai atjaunotu savu ekonomisko spēku, paliekot uzticīga taisnīguma garam.

Semanis savā rakstiskajā uzrunā pasvītroja, ka attiecības starp Latviju un Svēto Krēslu pamatojās dziļā savstarpējā cieņā un tās ir labas un ar nozīmīgu vēsturi. Vēstnieks norādīja uz veiksmīgo valsts un baznīcas sadarbību un daudzo reliģisko kopienu harmonisko mijiedarbību Latvijā.

Vēstnieks uzdāvināja pāvestam latviešu valodā izdoto Benedikta XVI encikliku "Caritas in Veritate" (Mīlestība patiesībā), par ko Pāvests bija ļoti iepriecināts.

Latvijas vēstnieks Polijā Semanis pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas ir ceturtais Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla un rezidē Varšavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!