Foto: DELFI
Lai gan valdības lēmumi ir radījuši sabiedrībā nervozitāti par situācijas tālāko attīstību un iedzīvotāju aktivitātes, paužot viedokli par to, ir pozitīvi vērtējamas, Saeima nākamā gada budžetu pieņems, pirmdien intervijā "Latvijas Radio" pauda Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Prezidents norādīja, ka budžeta nepieņemšana radītu ļoti lielu kaitējumu visai valstij. "Politiķi ir ļoti uzmanīgi ļaudis un redzot, kā nācis budžeta projekts, būtu jābūt lielam neprātim, lai sāktu šo procesu no gala," intervijā sacīja Zatlers, uzskatot, ka politiķi budžeta pieņemšanu neizgāzīs. Tiesa, Zatlers pieļāva, ka pēc budžeta pieņemšanas, valdība uzreiz ķersies pie tā grozījumiem.

Zatlers uzsvēra, ka saprot, gan studentus, gan motociklistus, kuri plāno protestēt pret budžeta pieņemšanu. "Arodbiedrības parāda savu stāju, bet baikeri aizstāv savas motociklistu tiesības. Tas ir ļoti labi, ka cilvēki pauž savu viedokli, jo neizbēgami tas atskan Saeimas telpās un nonāk līdz deputātu ausīm," sacīja Zatlers. Taču tai pat laikā prezidents atzina, ka "ir divas neizbēgamas lietas – nāve un nodokļi," sakot, ka šobrīd valstij ir vajadzīgs vairāk nekā iedzīvotāji var dot.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka otrdien Saeimā galīgajā lasījumā plānots pieņemt 2010.gada valsts budžetu. Tas paredz gan izdevumu samazināšanu, gan vairāku nodokļu palielināšanu. Pirmdien pret ikgadējās transportlīdzekļu nodevas palielināšanu protestē motociklisti un autoklubi, bet otrdien studenti un arodbiedrības rīko vairākas akcijas pret izdevumu samazināšanu augstākajai izglītībai un nodokļu paaugstināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!