Foto: AFI

Piecus gadus vecs zēns piektdien Vidzemē mājas pagalmā, staigājot ar basām kājām, uzkāpis elektrības vadam un guvis elektrotraumu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Instrukciju par pirmās palīdzības sniegšanu zēna tēvam telefoniski sniedzis medicīniskās palīdzības dienesta operators, pēc tam zēns nogādāts slimnīcā.

Latgalē 36 gadus vecs vīrietis guva smagas traumas, nokrītot no jumta, kur bija uzkāpis, lai labāk redzētu sporta sacensību norisi. Viņš guvis galvas un mugurkaula skriemeļu traumu.

Savukārt 46 gadus veca sievietei lopu apkopšanas laikā govs iebadījusi krūtīs, un viņa guvusi krūškurvja traumu un, iespējams, krūšu kaula lūzumu.

Rīgā 56 gadus vecs vīrietis guvis darba traumu, kad, pārlejot sārmainu, kodīgu šķīdumu, tas viņam nejauši nonācis mutē. Attiecīgo vielu bija paredzēts pārliet citā traukā un, lai process noritētu ātrāk, darbinieks izmantoja caurulīti, ar ko uzsūkt šķīdumu. Taču šķīdums nejauši nonāca vīrieša mutē, un viņš ar ķīmiskās vielas toksisko ietekmi uz mutes dobumu nogādāts slimnīcā.

Kurzemē 84 gadus veca sieviete atrasta uz lauka, viņai konstatēta ķermeņa atdzišana. Iespējams, viņai jau bija citas veselības problēmas.

Vidzemē 61 gadu vecai sievietei ogu ēšanas laikā iedzēlusi lapsene, kuras kodums radīja nosmakšanas risku. Cietusī nogādāta slimnīcā ar traumētu mutes gļotādu.

Piecus gadus vecs zēns Vidzemē mājas pagalmā, staigājot ar basām kājām, uzkāpis elektrības vadam un guvis elektrotraumu. Instrukciju par pirmās palīdzības sniegšanu tēvam telefoniski sniedzis medicīniskās palīdzības dienesta operators, pēc tam zēns nogādāts slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD izpildīja 1031 izsaukumu, no kuriem 244 tika gūtas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!