Foto: LETA
Nacionālā apvienība (NA), "tēvzemiešiem" apvienojoties ar partiju "Visu Latvijai!" (VL), sabiedrībā vairāk asociējas ar valodas jautājuma risināšanu, taču turpmākai partijas attīstībai ar to vien būs par maz un partijai jābūt pozīcijai arī ekonomisko jautājumu risināšanā, intervijā aģentūrai BNS norādīja NA pārstāvis eiroparlamentārietis Roberts Zīle.

Viņš uzsvēra, ka pēc saplūšanas ar "Visu Latvijai!" NA ekonomiskajos un sociālajos jautājumos manāmi zaudē, jo nav vairs daudz cilvēku, kuri būtu gatavi strādāt ar šiem jautājumiem. Taču, pēc Zīles domām, pozīcija ekonomikas un sociālajos jautājumos ir ārkārtīgi svarīga jebkurai partijai.

"Objektīvi nacionālā apvienība pēc apvienošanās ar VL pašlaik sabiedrībā vairāk asociējas ar valodas jautājuma risināšanu. Pats par sevi tas nav nekas slikts, bet ar to vien nepietiek. Tāpēc te ir ļoti svarīgs jautājums – kā Nacionālā apvienība attīstīsies nākotnē, vai tā paliks kā vienas pazīmes partija, vai arī spēs dot savu piedāvājumu arī citos jautājumos, tostarp ekonomiskajā un sociālajā politikā," sacīja Zīle.

Eiroparlamenta deputāts teica, ka latviešu valoda ir ļoti svarīga Latvijas nācijai. Pašlaik gan varot strīdēties, vai apvienības piedāvātā izglītības reforma bija jāpanāk ar referendumu vai normālā reformas ceļā, tomēr bērniem ir jāmāk runāt latviski, klāstīja Zīle.

Viņš pastāstīja, ka patlaban partiju praktiski veido trīs grupas – parlamentā ir vairāk tēvzemiešu, tāpat vairāk ir VL pārstāvju no akadēmiskajām aprindām un cilvēki, kuri apvienībā ir ienākuši no citiem politiskajiem spēkiem.

"Tas dod cerību, ka nākotnē apvienības iekšienē visas intereses tiks sabalansētas un apvienība vairs nebūs atpazīstama tikai pēc vienas pazīmes. Vai tas izdosies, to es vēl nezinu," atzina Zīle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!