Foto: Publicitātes attēli
Zatlera Reformu partijas (ZRP) delegātu vairākums sestdien atkārtotā kopsapulcē nobalsoja par partijas statūtu maiņu, kas paredz arī partijas nosaukuma maiņu - turpmāk to sauks par Reformu partiju (RP).


Mainīsies arī partijas logo - līdzšinējo emblēmu, kurā bija sarkans krusts ar bultu uz zila fona un uzraksts "Zatlera Reformu partija" nomainīs logo, kurā uz zila fona attēlots sarkans kubs un baltu augšup vērstu slīpu bultu un vārdi "Reformu partija", pastāstīja partijas izpilddirektors Ivo Valdovskis.

Logo izmaiņas vairāki klātesošie uztvēra ar sajūsmu.

Partijas domi paredzēts izveidot līdz Jāņiem. Domes viens no būtiskākajiem uzdevumiem, iesaistot reģionu un partijas vadības pārstāvjus, būs gatavoties pašvaldību vēlēšanām, kas notiks nākamgad jūnijā. Tieši partijas domes uzdevums būs risināt diskusijas, kā nodrošināt ZRP klātbūtni maksimāli daudzās pašvaldībās un iegūt varu.

Iepriekš, 31.martā, ZRP kopsapulcē neizdevās sapulcināt pietiekamu biedru skaitu, tādējādi tai nebija kvoruma, lai nobalsotu par partijas nosaukuma maiņu, kā arī izveidotu partijas domi un ievēlētu trūkstošo valdes locekli. Uz kopsapulci bija ieradies 471 biedrs, bet kvorumam bija nepieciešami 540 biedri.

Saskaņā ar biedrību un nodibinājumu likumu atkārtotas kopsapulces lemtspēja nav atkarīga no biedru vairākuma klātbūtnes.

Tāpat jau vēstīts, ka pret ZRP logo kategoriski iebilda Latvijas Sarkanais krusts, kas pieprasīja logo maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!