Foto: LETA
Zatlera reformu partijas premjera amata kandidāts uzņēmējs Edmunds Sprūdžs savā uzrunā kongresa dalībniekiem par galveno uzdevumu minēja panākt, lai Latvijas iedzīvotāji izjūt lepnumu par dzīvošanu savā valstī.

Komentējot potenciālo Ministru kabineta darbu, Sprūdžs norādīja, ka tam jābūt koncentrētam uz ekonomikas problēmām, - jāsamazina darbaspēka nodokļi, kas radītu Latvijā darba vietas, palīdzētu atgriezties aizbraukušajiem. "Cilvēki nevis bēgs no Latvijas, bet tā viņus aicinās atpakaļ," uzskata Sprūdžs.

Viņš norādīja uz nepieciešamību samazināt ēnu ekonomiku, kas pašreizējā situācijā graujot uzņēmumu izaugsmes iespējas. Tika pieminēta Eiropas Savienības struktūrfondu reforma, lai panāktu efektīvāku līdzekļu sadali un mazāku birokrātiju atbalsta saņemšanai.

Sprūdžs uzsvēra, ka partijai esot labākais demogrāfijas piedāvājums no visām partijām. Viņš runāja arī par sabiedrības saliedēšanu, jāpārstāj dalīt sabiedrību "krievos un latviešos, labajos un sliktajos".

Viņaprāt, svarīga ir arī izglītība, augstākajā izglītībā nepieciešamas reformas. "Risinot izglītības problēmas, risināsim ilgtermiņa problēmas," norādīja Sprūdžs.

Savukārt finanšu ministra kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis savu uzstāšanos sāka ar garu uzrunu par pārmaiņu nozīmīgumu, kas stimulēs izaugsmi. Viņš pieminēja būtiskas reformas, kas Latviju padarīs par zemi, ar ko tās iedzīvotāji varēs lepoties, taču neminēja nevienu konkrētu piedāvājumu ekonomisko problēmu risināšanai.


Jau ziņots, ka ZRP kongresā par Ministru prezidenta amata kandidātu šodien izvirzīts ZRP valdes loceklis, uzņēmējs Edmunds Sprūdžs, savukārt finanšu ministra amatam - ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis.

Šodien ZRP kongresā plānots spriest par partijas piedāvājumu Saeimas ārkārtas vēlēšanās, publiskot piedāvājumu valdības sastāvam. Paredzēts arī nosaukt ZRP līderus vēlēšanu apgabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!