Foto: stock.xchng
Lai reklamētu savus Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) plāno izdot pavārgrāmatas, kurā politiķi stāstīs par savām iecienītajām receptēm, portālam "Delfi" apstiprināja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Uz šādu grāmatu izdošanu neattiecas priekšvēlēšanu "tēriņu griesti", līdz ar to ZZS savas pavārgrāmatas varēs izdot neierobežotā daudzumā.

Brigmanis pastāstīja, ka ideja par šādām pavārgrāmatām ir "kolektīva darba rezultāts". Grāmatas, ko Brigmanis nodēvēja par "drīzāk brošūrām", šobrīd ir tapšanas stadijā, katram no pieciem vēlēšanu apgabaliem būs sava atšķirīga grāmata, kurā "vairāk vai mazāk" katrs kandidāts, bet saraksta augšgals noteikti, atklās savu iemīļotāko ēdienu receptes, stāsta Brigmanis. Recepte nākšot arī no Ventspils mēra Aivara Lemberga, kurš vēl nav pateicis savu gala vārdu par dalību vēlēšanās, taču varētu tikt izvirzīts par savienības premjerministra amata kandidātu.

Recepšu krājumus pa pastu ZZS nesūtīs, bet dalīs vēlētājiem aģitācijas braucienos vai arī katrs kandidāts individuāli, stāsta Brigmanis. Viņš pats vēl neatklāja, kādu recepti piedāvās Zemgales apgabala vēlētājiem, taču sarakstu līderi citos apgabalos portālam "Delfi" par savu piedāvājumu pastāstīja.

Tā Vidzemes saraksta augšgalā esošais Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka piedāvāšot pildītu līdaku, ar ko viņš tradicionāli cienā kolēģus savā vārdadienā maijā. Deputāts un svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, kas vēlēšanās startēs Latgales apgabalā, piedāvāšot interesantu recepti, kā pagatavot pelmeņus. Savukārt deputāte Aija Barča, kas kā Liepājas partijas pārstāve būs otrais numurs ZZS Kurzemes sarakstā, stāsta, ka viņas recepte būs no zivs, kas izmakšķerēta Usmas ezerā – "tas varētu būt zandarts, līnis vai līdaka".

ZZS vēlēšanu kampaņas vadītājs, Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks portālam "Delfi" sacīja, ka pavārgrāmatas veidošana esot Brigmaņa iniciatīva un tā nenotiek lielās kampaņas koncepcijas ietvaros.

Saskaņā ar partiju finansēšanas likumu, priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumi neattiecas uz laikrakstu, žurnālu, biļetenu, grāmatu un citu iespiedtehnikā sagatavotu izdevumu publicēšanu vēlēšanu kampaņas vajadzībām. Šie izdevumi gan būs jānorāda vēlēšanu izdevumu deklarācijā, kas 30 dienu laikā pēc vēlēšanām partijām jāiesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!