SIA "Medicīnas sabiedrības ARS" atjaunošanas darbus bijušajā Sarkanā Krusta slimnīcā Rīgā, Jāņa Asara ielā 3, sāks nākamā gada pavasarī, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "ARS" valdes priekšsēdētājs Māris Andersons.

"Visticamāk, darbi sāksies 2011.gada otrajā ceturksnī, jo ziemas laikā sākt būvniecību un renovāciju nebūtu loģiski," norāda Andersons.

Viņš skaidro, ka vēl norit pēdējie darbi tehniskā projekta izstrādē, ko arhitektoniski ievietos esošajā ēkā. "Tiklīdz projekts būs pabeigts, sāksim piesaistīt finansējumu," skaidro Andersons, vienlaikus atzīmējot, ka finansējuma nodrošināšanai pieteikušies jau pieci investīciju fondi, taču, visticamāk, tiks veidota sadarbība ar divām bankām.

Ēkas renovācijas arhitektu Andersons nevēlējās atklāt, norādot, ka "viņš ir ļoti redzams cilvēks, kura vārds pagaidām paliks noslēpums".

Jau ziņots, ka slimnīcu apmeklētājiem plānots atvērt 2013.gadā.

Kā iepriekš stāstīja Andersons, slimnīcas restaurācijā būs jāiegulda desmit miljoni eiro (7,03 miljoni latu).

Esošās "ARS" telpas Skolas ielā 5 tiks saglabātas kā ambulatorā daļa, savukārt slimnīca Jāņa Asara ielā 3 kalpos par stacionāro daļu ar operāciju, sterilizācijas un reanimācijas blokiem.

SIA "Medicīnas sabiedrība ARS" dibināta 1991.gadā. Uzņēmums 2009.gadā strādājis ar septiņu miljonu latu apgrozījumu un 280 000 latu peļņu. Apgrozījuma kritums 2009.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir 5% apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!