Foto: F64
Pagājušajā naktī no Rīgas ielu malām, tiltiem un gājēju tuneļiem izvests vairāk nekā 6500 kubikmetru sniega, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas dome.

Foto galerija

Darbos bija iesaistītas specializētās kaisīšanas mašīnas, traktorbirstes, greideri, iekrāvēji, pašizgājēji un citas – kopumā 105 dažādas tehnikas vienības.

"Šobrīd esam koncentrējuši visus iespējamos resursus, lai tuvāko trīs diennakšu laikā paralēli maģistrālajām ielām tīrītu arī rajona nozīmes ielas un nodrošinātu to caurbraucamību," sacījis domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods.

Līdz ar to maģistrālās ielas un tilti galvaspilsētā ir caurbraucami un vietām uz brauktuvēm jau ir atklāts asfaltbetona segums. Dome sola, ka tagad lielāka uzmanība būs pievērsta rajona nozīmes ielām.

Taču pilsētas vadība atzīst, ka lielā sniega dēļ brauktuvju šķūrēšanas rezultātā gar ielu malām daudzviet ir izveidojušies lieli sniega vaļņi, kas sašaurina brauktuvi.

Dome aicina autovadītājus atstāt automašīnas vietās, kur tās netraucē ceļu tīrīšanas darbus.

Sniega izvešanas darbi sākās otrdien, kad rīta pusē tas bija ļoti sarežģījis teju visas Rīgas satiksmi.

Satiksmes departaments norāda, ka problēmas ar izvestā sniega novietošanu nebūšot, jo uzņēmumiem, ar kuriem RD noslēgti līgumu par ielu un tiltu attīrīšanu no sniega, pašiem jānodrošina sniega izvešana un novietošana, ja šobrīd izmantotās vietas būs pilnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!