Rīgas Centrāltirgus sakņu paviljona rekonstrukcijas projektēšana izmaksās 14 520 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, AS "Rīgas Centrāltirgus" izsludinātajā konkursā sakņu paviljona rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādei bija pieteikušies pieci pretendenti, no kuriem par labāko atzīts SIA "Ozola&Bula arhitektu birojs" piedāvājums.

Projektēšana būs jāveic mēneša laikā no līguma noslēgšanas brīža.

Janvārī Rīgas pilsētas Būvvaldes padome atbalstīja ieceri un nolēma izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu sakņu paviljona rekonstrukcijai Rīgas Centrāltirgū.

Būvvaldes padome nekonstatēja nepieciešamību būvniecības iecerei piemērot sabiedriskās apspriešanas procedūru. Projektēšanas gaitā būs jāievēro Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas norādījumi, kā arī būvniecības ieceres mets jāizskata Rīgas vēsturiskā centra padomē, kuras rekomendācijas būs jāievēro tālākā projektēšanas gaitā.

"Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LPP/LC) iepriekš informēja, ka sakņu paviljonu plānots pārbūvēt līdz šā gada septembrim.

Pēc Liepiņa teiktā, paviljonā plānots iebūvēt otro stāvu, bet tā vidū atstāt brīvu telpu, lai joprojām būtu redzams jumts.

"Rīgas Centrāltirgus" tiks attīstīts soli pa solim, piesaistot dažādus privātos partnerus, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Viens no pirmajiem darbiem būšot dārzeņu un sakņu paviljona pārbūve.

Kā ziņots, "Rīgas Centrāltirgus" neto apgrozījums 2008.gadā bija 4,23 miljoni latu, bet peļņa - 7600 lati. "Rīgas Centrāltirgus" dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada.

"Rīgas Centrāltirgus" ir 100% Rīgas pašvaldībai piederošs uzņēmums. Slavenie Rīgas Centrāltirgus paviljoni darbu sāka 1930.gadā, un tolaik tas bija lielākais un modernākais tirgus pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!