Foto: DELFI
Par viesizrādēs Rīgā ieradušos piecu Indijas ziloņu gājienu apkārt Rīgas cirkam sestdien bija vērojama ļoti liela iedzīvotāju interese, un tādēļ apkārtējās ielās laikā no plkst.12 līdz 13 veidojās satiksmes sastrēgumi.

Palūkoties uz ziloņiem, uz viena no kuriem stāvēja dresētājs - mazs puika -, bija sanākušas daudzas ģimenes ar bērniem. Cilvēki pulcējās Merķeļa, Barona, Kalniņa un Čaka ielas malās, lai redzētu lielo cirka ziloņu kavalkādi. Dzīvnieki, turēdamies viens otram astē, kvartālam apkārt apsoļoja divas reizes.

Gājienu pavadīja sajūsmināti bērnu spiedzieni, bet daži citi garāmgājēji tikmēr pauda nožēlu, ka ziloņi šādi tiek staidzināti pa galvaspilsētas ielām.


Pie Vērmanes dārza žoga kāds bija piestiprinājis paštaisītu plakātu "Dzīvniekiem cirks nav izprieca".

Ziloņu gājiena dēļ satiksmi Rīgas cirka rajonā regulēja policija.

"Rīgas cirka" sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Pudule aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka ziloņu gājieni jeb kavalkādes ir sena un populāra tradīcija, kuras laikā ziloņi iepazīstas ar vietu, kurā viņi uzstāsies.

Pēc viņas teiktā, Rīgā pirms daudziem gadiem jau noticis ziloņu gājiens pa pilsētas ielām, taču tad tā bijusi spiesta lieta – ziloņiem bija jānokļūst no ostas uz cirka ēku, bet piemērota transporta neesot bijis. Tā kā tas noticis ziemā, ziloņiem kājās bija jāvelk īpaši zābaki.

Uz Rīgas cirku viesizrādēs atvestos piecus Indijas ziloņus dresē vācu–franču cirka mākslinieku Gertneru ģimene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!